2020. nov 10.

1983

írta: Skog
1983

Mint azt törzsolvasóink már biztosan észrevették, igen, nem teljes az előző év, nem fejeztük még be. Nem sajnos, a covid itt is beleszart a levesbe, a Sei zärtlich Pinguine számunkra most, itt nem elérhető, ezért elhalasztjuk a megtekintését a második Lockdown utánra(a 2020-as év szava ez kedves hölgyeim és uraim, nem, nem a utánra...)

Az 1983-as év is viszonylag szimpla egy eset volt filmkiválasztásügyileg (eztegybekellírni?) Előkaptuk a vundervaffét az IMDB 1983-as filmes listát, elkezdtük böngészni és rövid intermezzo után kikötöttünk ezen belül is a popularitás alapján felsorolt filmes listánál. A Jedi visszatér és a Sebhelyesarcú pillanatok alatt elvérzett, klasszikusok, de már sokszor láttuk őket és most nem ismételnénk. Erre a sorsra jutott hamarosan a két James Bond is, egyszer Sean, egyszer meg Roger, de mi most éppen fullon vagyunk Jamesileg(Craig ép futja ki magát, ugye). Egyedül a John Landis rendezte Szerepcsere ingott majdnem be a kiválasztottak bűvös körébe, de végül is megleszünk Eddie Murphy és Dan Aykroyd nélkül is. Aztán kis hiján bekerült az ifjú Matthew Broderick féle Wargame/Háborús játékok, de valahogy az sem találtatott igazinak. Részben mert Cserve rátalált a Becéző szavakra és innen ment minden mint a karikacsapás, egyedül a magyar vonalon tanakodtunk egy keveset, de végül minden igyekezetem ellenére kimaradt a Jób lázadása. "Láttad? Igen? Akkor most nem!"

Tehát a lista erre az évre:

 

A listák többszöri utólagos átfutása után sem érzek nagyon hiányt, van itt jó és érdekesnek tűnő film bőven, de most még Monthy Python sem tűnt annyira kívánatosnak.

Tehát lesz itt Coppola, Xantus János, Shirley Mclane, Jeff Goldblum és (kamera)Jürgen Jürges. :)

A poén a válogatás közben: "Jéééé, nézd a fiatal Nicole Kindman! Ugye nem gondoltad komolyan?!" Na melyik filmről lehet szó? Segítek volt belőle csillagküllős is... ;)

bmx.jpg

Szólj hozzá

1983 magyar film bezárva Filmek amerika film német nyelvü film 1983-as filmek filmes vállalás korona alatt