2017. jún 28.

Ich glaub’, mich tritt ein Pferd

írta: Cserve
Ich glaub’, mich tritt ein Pferd

Az irodában ülve írom ezt, miután tegnap befejeztük amit tegnapelőtt elkezdtünk... az Animal House c. 1978-as mineknevezzelek-et. Rákeresek, és mivel a cégben német a gugli keresője, a német címét kapom. A német címe is fura már: Ich glaub’, mich tritt ein Pferd. Magyarul már meg sem nézem.

Én nem tudom. Igazán. Van az a film kategória, amitől hányok. Van, amitől félek. Van, ami leköt. Van, amin izgulok. Ez a produkció a csak-legyen-már-vége kategoriába tartozott. Nem gondoltam volna, hogy ezt valaha gondolni, sőt leírni fogom, de néztük volna meg inkább a Grease-t, az isten áldjon meg minket, mert az legalább a maga nemében egy kult-film.

Ebben vannak olyan szereplők, mint a John Belushi, vagy a Kevin Bacon. Fiatalon. De még ők sem emelnek a film értékén. Hát ja, nagyon nagyon nagyon fiatalok voltak. A sztori 1962-ben játszódik, és két egyetemi diákegyesületet mutat be - az egyik a "jó" brigád, akik katonai fegyelemmel a gazdag, befolyásos elsősöket veszik be, fenék-csapós rituáléval, a másik a "rossz" brigád, akiket ki kell ebrudalni az egyemetről, mert züllenek, isznak, és csak a szex és rock-and-roll. Se poén, se izgalom, se drámai fordulat.

A film egyetlen jó része, amikor Otis Day and The Knights zenél a partin, és a Shout-ot éneklik.

 

Erről többet nem tudok mondani. Nem is akarok.

1/10

Ember négy csillagot adott rá???

Update a függetlenség napján: tegnap este csak sorozat-nyi energiánk volt, így folytattuk az OITNB legfrissebb szezonjával. Nem tudom, melyik résznél tartunk pontosan, de egy rettentően hasonló diák-klubot mutat be benne, aminek Linda (vagy Amelia von Barlow) a tagja volt. Nem hittem a szememnek?!? Ez tényleg létezik, ez a nyálas, popsit verős, egy mindenkiért, mindenki a klubért alfadeltagammavagyhogyhívják klub. ... ?!??!?!??!?!?!??!?!!??

linda.JPG

Szólj hozzá

1978 vígjáték John Landis vígjáték?