2019. sze 16.

Vabank

írta: Cserve
Vabank

Vabankra mentünk. A filmválasztásnál mindenképp. Vissza kell most olvasnom, melyikünk is választotta ezt a filmet, és miért, mert már olyan rég volt, hogy...

Na, megnéztem. Jól tippeltem. Nem láttuk. Tegnapelött estig. :) Az estéhez tökéletes volt. Egy finom pohár vörösborral. Sokat gondolkodni nem kellett rajta, egy hangyányit még izgalmas is. 1981-ben készült 1934-es történet a tökéletes bankrablásról. Varsóban. Oceans Eleven. Vagy twelve, inkább, ha már a végére érünk a filmnek. Közben az jár a fejemben, hogy bizony van az a pillanat a film vége felé, mikor azt hiszed, elszúrták. Éééés.... csak lelövöm a poént.... nem. Danny Ocean is nagyon bravúrósan fejezi be, pont úgy mint Kwinto, aki 6 évet ült egy "barát" helyett, képzelhetitek, hogy "örül" mikor azt újra látja, és aki próbálja mosni a kezeit. Persze mára már banktulajdonos. Ugye. Egy kicsit a Cell mintájára (melyben a börtön-tesztelö megírja a könyvet, hogy hogy s mint nézhet ki az ideális börtön, s azt valaki meg is csinálja), mikor tolvajból lesz banktulajdonos, mi mindenre gondol, hogy mindenhogy biztosítja be magát. És bizony Sylvester Stallone is megszökik az ideális börtönböl, pont úgy, ahogy ezt a bankot is ki lehet rabolni. Söt.

Nem szájbarágós, nem szuper pörgös, túl sok vér sem folyik, de annyira pont izgalmas, hogy az ember egy kellemes estét eltöltsön vele. Az édes bosszú nyugodt estés filmje, olyan lengyel színészekkel, akiket soha nem láttam eddig, nem is hallottam, de valahogy a film mégis belekerült az imdb sikerlistájába. Kwinto´s fiveként meg is értem. a370f5bfaa698a4f2f9a7c9d988e_1000.jpgKépet keresve még az is kiderült, hogy második része is van 1985-böl. Na ha odaérkezünk, lehet el is gondolkodom majd... :)

10/7.

Wikipedián a filmröl: https://hu.wikipedia.org/wiki/Vabank

 

 

Szólj hozzá

1981 vabank nem láttuk